Hvad er Tai Chi?

Tai Chi er oprindelig en kinesisk kampkunst, der trænes med langsomme, flydende og sammenhængende bevægelser.

Skaberen af Tai Chi er iflg. kinesisk tradition, Zhang San Feng, en taoistisk mester og kampsportsudøver. Det var dog først i det 19 århundrede at Tai Chi blev udbredt til resten af verden af Yang Lu Chan.

Der findes flere skoler indenfor Tai Chi og stilarter; Chen, Yang, Wu, Hao og Sun stil. De forskellige skoler har mange af de samme principper og er forbundet gennem historien.  Grundlæggerne af de enkelte skoler har skabt egne udtryksformer og teknikker på baggrund af personligheder og historiske og kulturelle omstændigheder.

Tai Chi er en indre kampkunst, der arbejder først og fremmest mod selvovervindelse og selvforsvar. Sigtet med kampkunsten, er at overvinde modstanderen med mindst mulig kraft.

Disciplinen blev kendt som fremmende for et godt helbred og blev anbefalet og udbredt af den kinesiske regering som en metode hvormed folket kunne få bedre helbred. Tai Chi blev på den måde trænet af ikke blot deciderede kampkunstudøvere, men blev hele folkets ejerskab og bliver i dag trænet i hele verden primært af sundhedsmæssige årsager.

Hvad er Tai Chi?