Hvad er Qigong?

Hvad er qigong

Qigong er en kinesisk helsebevarende motionsform, der forener træning af både krop og sind. Åndedræt, koncentration og bevægelse integreres, så mentale og fysiske ressourcer frigøres og styrkes.

Motionsformen er baseret på de grundlæggende teorier for traditionel kinesisk medicin (TCM), der har forbindelse til kinesisk kampkunst og gamle taoistiske traditioner. Qigong er et ben i TCM, der også består af Tui Na (kinesisk massage), Akupunktur og urtebehandling.

Qigong bygger som Akupunktur på traditionel kinesisk medicins principper om energibaner (meridianer) og energipunkter i kroppen. Filosofien er, at når energien kan flyde frit og uden blokering gennem energibanerne (meridianerne), så kan man skabe optimale betingelser for kroppen og sindet.

Ved hjælp af en række flydende bevægelser i langsomt tempo smidiggør og styrker man kroppen, mens man koncentrerer sindet indad på bestemte energipunkter. Motionsformen er på den måde meditation i bevægelse og giver balance mellem krop og sind for udøveren.

Man arbejder med komplet kropstræning, hvor man forener fysiske bevægelser med åndedræt og tankekoncentration. Ved at træne får vi ikke bare øget kropsbevidsthed, bedre balance, centrering og opstilling, men også kontrol med vores mentale tilstand og ressourcer.

Qigong ligger vægt på den gradvise forbedring af kroppen, der er ingen pludselige bevægelser eller ryk.

Udøvelsen må ALDRIG gøre ondt. Vi presser aldrig kroppen ud i ubehagelige, smertefulde positioner. Filosofien er, at kroppen gradvist forbedrer sig selv ved korrekt brug af de flydende bevægelser.

At opnå mindfulness i sin hverdag er en naturlig del af QiGong. Vi vil hurtigt opnå indre ro og evnen til at være i nuet.

QiGong er kendetegnet ved, at det kan udøves af alle – stående og siddende!