Elev fortællinger

Mie

Mie fortæller

UDENPÅ & INDENI
LEGENDE LET & DET SVÆRESTE
Sådan er qigong for mig. Men stadig uundværligt. Efter at have prøvet de sammenkædede øvelser var det klart, at jeg nu havde fundet alternativet og supplementet til de mange forskellige gymnastikformer, jeg har prøvet gennem årene for at holde min krop i gang. Her er en bevægelsesform, hvor der i selve måden at opbygge øvelser på, er indbygget en omsorg, både for krop og sjæl. Ingen voldsomme stræk og ryk, alle kan være med. Og når så forståelsen for øvelsen og dens mål er i sigte, forstår jeg, at det er vejen derhen der i virkeligheden er øvelsen…….og målet. Så flyver min frie tanke op og ud, uden bekymringer, let som en svale.
Vi ses til qigong, kh Mie.

Katia

Katia fortæller

Qi gong er helt nyt for mig: det træner muskler og smidighed; øvelserne har jeg hurtigt mærket er rigtige gode for en træt og ret utrænet krop, selv om de ældgamle kinesiske teorier bag dem er ret uforståelig for mig. Det tiltaler mig, at disse enkle serier af øvelser kan gavne alle – måske især ældre, der ikke længere er så fysisk aktive, og/eller har skavanker. Qi gong er nem og morsom at lære og kan hurtig blive en del af træning derhjemme.
kærlig hilsen
Katia

poul

Poul fortæller

For mange år siden dyrkede jeg regelmæssigt Tai Chi i forskellige aftenskoler af vekslende kvalitet. Som kompensation valgte jeg mere spirituelle øvelser og praksis, heriblandt løbetræning efter chimetoden – chirunning. Alt sammen meget godt, men ikke nok.
Da jeg langt om længe følte mig parat til en pensionisttilværelse og samtidig flyttede til Hørsholm, begyndte jeg at lede efter Tai chi og Qi gong undervisning. Jeg fandt så frem til Dorthes og Camillas hold og mødte op med den skepsis, dårlige erfaringer giver. Jeg holdt i sin tid op, fordi bare at kunne udføre sekvenser og bevægelser ikke giver nok. Jeg vidste fra den japanske kampsport aikido, at når chi-energien er den styrende kraft, så kommer der resultater.
Nu har jeg i halvandet år fulgt mine to læremestre og fået mere ud af det, end de mange gange tidligere før. Årsagen er både enkel og banal. Det drejer sig om tålmodighed og forklaringsstyrke. Ikke forcere, gå ned i detaljen, forklare og illustrere, og frem for alt have chi med som både mantra og praksis. Og så udstråler de kompetence.
Poul Petersen, 71 år

Kari

Kari fortæller

Jeg startede til Qigong for 3 år siden. Jeg har altid været aktiv og dyrket sport og blev nu anbefalet at prøve Qigong.
Jeg blev hurtigt glad for tempoet og følelsen af, at hele kroppen er med! Jeg har en dårlig ryg, men kan mærke, at både ryg og nakke er blevet stærkere og mere smidig. Generelt er jeg blevet fysisk stærkere og har fået en forbedret kropsbevidsthed og større ro.
Jeg dyrker også svømning og skisport og Qigongen har hjulpet mig med at forbedre begge mine sportsgrene ved at lære mig mere om balance og hvordan man bevæger kroppen effektivt. Jeg kan absolut anbefale Qigong som supplement til andre sportsgrene.
Kari, 50 år

Elisabeth

Elisabeth fortæller

Jeg hedder Elisabeth 46 år, har gået til Tai Chi i 3 sæsoner. Jeg blev budt varmt velkommen. Der er en god ånd og sammenhold på holdet. Der bliver taget specielle hensyn og jeg blev mødt præcist, hvor jeg er.
I et travlt arbejdsliv kan jeg varmt anbefale den ro og velvære som Tai Chi giver.
Elisabeth 46 år

Eva

Eva fortæller

Jeg har i flere år gået til afspænding, men der var ligesom lidt der manglede, for at det kunne blive rigtig godt.
Min niece fortalte mig om hendes gode erfaringer med Qi Gong, derfor fik jeg lyst til at prøve.
Og det var jo lige præcis det, der manglede.
Jeg har det godt med de rolige, seje bevægelser, hvor hele kroppen bliver inddraget.
Vores lærere er meget tålmodige og søde.
De andre elever er også hyggelige at være sammen med.
Jeg er glad for at udføre Qi Gong.

Jonna

Jonna fortæller

Jeg bruger min Qigong som afspænding. De mange bevægelses serier for hele kroppen, hvor vejrtrækningen kommer med. Er en aktiv behagelig afslapning for mig.
Kh. Jonna